har förvärvats av

Skidstahus har förvärvats av Storskogen Industrier

Skidstahus, en av Sveriges större villatillverkare med en omsättning över 200 MSEK, drygt 60 anställda och med bas i Ullånger har sålts till de nya ägarna Storskogen industrier AB. ”Vi får muskler på våra axlar”, säger VD Leif Svanholm som en kommentar till förvärvet. Alla på företaget är glada att det kommer in nya stabila ägare.

Generationsskifte är anledningen till att bolaget har sålts. ”Det är några i ägarkretsen och ledningen som börjar tänka på pensionen och därför väljer vi att göra så här”, säger Leif Svanholm VD på Skidstahus. Han har inte hört något annat än positiva kommentarer från sina anställda och det kommer inte bli några stora förändringar med de nya ägarna, menar både Leif Svanholm och de nya ägarna på Storskogen.

Nya ägarna Storskogen har en vision att driva mindre bolag och göra dem bättre. De tycker att Skidstahus är ett fint företag med bra anställda. ”Vi driver vidare bolaget för att göra bolaget lite bättre”, säger Daniel Kaplan på Storskogen. Han berättar också att inga stora förändringar kommer ske i nuläget, utan att de vill finnas till som ett stöd för ledningen och bolaget. ”Vi tycker att företaget drivs på ett fint sätt som det redan görs, i framtiden när vi känner ledningen bättre och om det dyker upp problem kommer det kanske ske förändringar”, säger Daniel Kaplan.

Skarpa agerade rådgivare till säljaren i transaktionen.

Skarpas transaktionsteam
Fredrik Olsson
Magdalena Fors

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan