har förvärvats av

Skarpa företrädde säljarna

Empower AB säljer Nyhammars Bruk

Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategiska inriktning säger Leif Andersson, vd Sjölanders Mekaniska AB. Det förstärker både vår kapacitet och kompetens när det gäller svetsning och bearbetning av stora metallobjekt. Nyhammars Bruk har 35 anställda och omsätter ca 45 MSEK. Anläggningen har en lång historia och är väl etablerad i regionen. Idag är verksamheten inriktad på legotillverkning av stora metallobjekt till kunder inom huvudsak gruv- och stålindustrin.

Empower, som har sin kärnverksamhet inom industriservice, har ägt Nyhammars Bruk sedan 2009. Efter vårt beslut att I Sverige fortsatt fokusera på vår projekt- och serviceverksamhet är vi mycket nöjda med att ha hittat en köpare till Nyhammars Bruk som fortsatt kan utveckla verksamheten säger Stefan Eklund, chef för Empowers Industri-division.

– Med detta tillskott i produktionskapacitet blir vi starkare på legotillverkning av framförallt stora och tunga konstruktioner säger Leif Andersson. Anläggningen i Nyhammars Bruk kompletterar Sjölanders verksamhet i Västerås på ett mycket bra sätt.

Skarpa har varit Empowers rådgivare.

Transaktionsteam från Skarpa
Jesper Wigelius.

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan