WeSports förvärvar andel i Cargobike of Sweden

Datum: 5 juli 2024

WeSports förvärvar andel i Cargobike of Sweden

WeSports har gått in i ett partnerskap med Cargobike of Sweden (”Cargobike”) och förvärvat en betydande andel i det Malmöbaserade lådcykelföretaget. Skarpa har representerat säljarna i transaktionen.

Cargobike är marknadsledande inom elektriska lådcyklar och funktionell mobilitet i Norden. Under 2023 rapporterade bolaget en omsättning på 116 MSEK och levererade 5 000 lådcyklar. Cargobike är kända för att vara familjevänliga, säkra och prisvärda. Med 15 modeller på marknaden planerar de att lansera ännu fler under 2024 och 2025.

Marknaden för lådcyklar växer snabbt, och med stöd från WeSports är Cargobike redo att expandera till Europa, lansera fler produkter, förbättra logistiken och öka leveranshastigheten.

”Att få in Cargobike i WeSports-familjen stämmer perfekt med vårt mål att samla de bästa specialisterna. Vi ser fram emot att hjälpa Cargobike att växa, särskilt i Europa.”, säger Niklas Hammar, COO för WeSports.

Peter Demaltén, VD för Cargobike, tillägger: ”Vi har byggt en stark position på marknaden och med WeSports ser vi en enorm möjlighet att växa med nya produkter och utökad räckvidd.”

Om Cargobike

Grundat 2007, är Cargobike Sveriges äldsta lådcykelmärke. Cargobikes huvudkontor och tillverkningsanläggning är placerad i Malmö, med showrooms i Stockholm och återförsäljare i hela Norden. Cargobike designar sina egna modeller och fokuserar på kvalitet och kontinuerlig förbättring. Kunderna är bland annat privatpersoner, förskolor, fastighetsskötare och andra entreprenörer.

Om WeSports

WeSports är en nordisk bolagsgrupp inom sport, specialiserade på Bikes & Mobility, Running & Outdoor och Training & Team sports. Gruppen hade en omsättning på 2,3 bSEK år 2023 och har fortsatt att visa hälsosam tillväxt under 2024.

 

Skarpas team

Fredrik Olsson

Caroline Eriksson

Filip Herlin

 

Mer information

WeSports pressmeddelande

Hemsida Cargobike

Hemsida WeSports


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan