Strukturaffär i Sneakersnstuff

Datum: 4 oktober 2011

Strukturaffär i Sneakersnstuff

Sneakersnstuff är en av de ledande försäljarna inom det exklusiva sneaker-segmentet med försäljning genom fysiska butiker och webbutik. Sneakersnstuff är internationellt uppmärksammad och en av få butiker i världen som löpande får möjlighet att ingå exklusiva designkollaborationer med bl a Adidas, Puma, Converse, New Balance, Lacoste etc. Basen i försäljningen är sneakers och skor men i sortimentet återfinns även streetwear, accessoarer etc. Sneakersnstuff grundades 1998 av Erik Fagerlind och Peter Jansson som sedan starten operativt drivit verksamheten.

I syfte att vidareutveckla Sneakersnstuff har grundarna tagit in ytterligare två delägare i verksamheten. Jan Carl Adelswärd och David Hedman, båda med gedigen branscherfarenhet och finansiella resurser, är från och med den 1 oktober 2011 nya delägare. Grundarna kvarstår som majoritetsägare och kommer fortsätta vara operativa.

Den nya ägarkvartetten kompletterar varandra väl erfarenhets- och kompetensmässigt avseende lifestyle-inriktad retail och detaljhandel generellt, vilket skapar fina förutsättningar att tillsammans vidareutveckla verksamheten.

Jan Carl Adelswärd har lång erfarenhet av investeringar inom detaljhandel. Han startade investmentbolaget Novax för Axel Johnsons räkning och genomförde investeringar i bl a RNB Retail and Brands, WeSC, Filippa K och Designtorget. Jan Carl driver egen investeringsverksamhet och är engagerad i bland annat WeSC, Filippa K och Selected Brands. Jan Carl blir styrelseordförande i Sneakersnstuff.

David Hedman är en av grundarna till WeSC och var där operativ fram till 2009. Sedan dess har David arbetat som investerare, styrelseledamot och konsult i olika bolag inom framförallt lifestyle. David äger och driver också skoföretaget Gram. David kommer att vara operativ i Sneakersnstuff och tar en plats i styrelsen.

Skarpa, genom transaktionsledare Marcus Hellman, företrädde grundarna i strukturaffären.


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan