har förvärvats av

Törnells Maskinuthyrning AB förvärvas av KH-Koneet Group

KH-Koneet Group har genom KH-Maskin AB förvärvat samtliga aktier i maskinuthyrningsföretaget Törnells Maskinuthyrning AB.

Törnells Maskinuthyrning AB är ett svenskt företag grundat 1990 som specialiserat sig på uthyrning av entreprenadmaskiner. Företaget har haft en god utveckling gällande lönsamhet och omsättning som visade på 47 millioner under räkenskapsåret som avslutades Aug 2021. Törnells Maskinuthyrning AB har lokaler i Göteborg & sysselsätter ca 18 personer.

Affären stärker KH-Maskins position på svenska marknaden genom att kunna förstärka service & flexibilitet. Vi på KH-Koneet Group ser maskinuthyrning som en växande trend och ett ökat behov av helhetslösningar på den svenska marknaden. Förvärvet av Törnells Maskinuthyrning är ett led i våra långsiktiga planer i Sverige för att ytterligare öka våra marknadsandelar, stärka upp vår Rental verksamhet och möjligheter för nya och befintliga kunder att vara en del av KH-Maskin AB´s verksamhet.

KH-Koneet Group är generalagent & ledande importör av entreprenadmaskiner med verksamhet i Finland & Sverige. KH-Koneet Group är en komplett Serviceleverantör som tillhandahåller rätt maskin för alla typer av anläggningsarbeten & materialtransporter, heltäckande service och reservdelstjänster samt kunnig teknisk support.

Koncernen består av affärsenheterna KH-Koneet, Kobelco Center, Edeco Tools & KH-Maskin AB, som importerar, säljer & servar maskiner för anläggnings- och grundläggningsarbeten.

För räkenskapsåret 2021 uppgick KH-Koneet Group´s omsättning till 169 millioner Euro.

Mer information:

Törnells Maskinuthyrning 

KH-Maskin 

Pressrelease KH + Törnells

Skarpa har varit rådgivare till säljarna i transaktionen

Skarpas Transaktionsteam:
Johan Forsén
Anton Strid

 

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan