har förvärvats av

Svenska bildredigeringsverktyget Pixlr förvärvas av amerikanska Autodesk Inc

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK), ledande inom 3D-konstruktion, teknik och underhållning, meddelade idag att man har slutfört förvärvet av Pixlr, en populär gratistjänst på nätet för bildredigering (skapa, samla in, redigera och dela).

SAN RAFAEL,Kalifornien,19 Jul, 2011
Pixlr startade i augusti 2008 av Ola Sevandersson och tillhandahåller lättillgängliga verktyg för icke professionella användare att skapa, redigera och dela bilder online och socialt plattformarsom Facebook. Förvärvet förstärker Autodesks förmåga att tillhandahålla bildredigering för sina konsumentprodukter, såsom SketchBookproduktlinje. Som ett resultat av förvärvet kommer SketchBook ProDesktop användare få möjlighet att läsa och skriva bildfilformat som PXD och enkelt utbyta filer med bibehållen bilddata (t ex lager).Aktuella Pixlranvändare kommer omedelbart att kunna lägga till skisser till sina projekt genom filkompatibilitet med Autodesk SketchBookPro.

Massor av människor, inte bara kreativa proffs vill uttrycka sig visuellt, säger Samir vice VD för Consumer Products på Autodesk. ”Genom att kombinera bildredigering med skissa”-funktionalitet ges nya möjligheter för visuella uttryck. Vi har även för avsikt att utnyttja Pixlr-teamets erfarenhet av webbutveckling med vår expertis inom mobil applikationsutveckling för att hjälpa människor att vara kreativa på de enheter de vill.

Ola Sevandersson är nu en del av Autodesk. Läs Pixlr-bloggen.

Skarpa var säljarnas finansiella rådgivare i affären

Transaktionsteam från Skarpa
Magnus Lövdén

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan