har fått en ny huvudägare

Monterro II investerar i Outpost24 AB

Majoriteten i IT säkerhetsföretaget Outpost24 har förvärvats av PE-fonden Monterro II. OutPost24 är internationellt verksamma inom IT säkerhetsområdet, vulnerability management och grundades i Karlskrona 2001. Ägarna valde att använda Skarpa som rådgivare i denna försäljning, när de sökte en investerare som kan ta Outpost24 till nästa nivå.Monterro stängde sin andra fond med 1,2 miljarder kronor i juni och offentliggjorde kort därefter den första investeringen. Nu är fondens andra och Monterros största investering genomförd när PE-bolaget köper 75 procent av IT-säkerhetsföretaget Outpost24.

Monterro II tar en ägarandel på ca 75 procent i Outpost24, genom en kombination av förvärv av gamla aktier och nyemission. Samtidigt blir Episervers Martin Henricson ny vd i it-säkerhetsföretaget, när han tar över från grundaren Carsten Bang Jensen, som kommer att vara kvar i bolagets ledningsgrupp. Martin har erfarenhet av att utveckla IT-företag till nästa nivå i den internationella expansionsfas som Outpost nu befinner sig i.

Outpost24 som grundades 2001 i Karlskrona är verksamma inom IT säkerhetsområdet vulnerability management. Företaget har idag 102 anställda och huvudkontor i Karlskrona och ytterligare 8 kontor i Europa och i USA samt över 90 återförsäljare i hela världen. Outpost24 hjälper, över 2000 kunder i 40 mer än länder av alla storlekar och i de flesta branscher, att skydda sina interna och externa IT nätverk. Exempel på kunder är Kingston University, Komplett, Landsbankinn, LKAB och Stena Line. Monterro är en stockholmsbaserad PE-firma som specialiserar sig på investeringar i nordiska mjukvaruföretag.

Skarpa har varit rådgivare till ägarna i Outpost24 AB genom hela transaktionen

Skarpas transaktionsteam:
Fredrik Olsson

Legal rådgivare till ägarna har varit advokat Jan Byström på BBR&amp.

Monterros pressrelease

Intervju med Peter Larsson, Monterro

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan