har förvärvats av

Instalco Group förvärvar Klimatrör AB

FSN Capital IV har förvärvat fem högkvalitativa tekniska installationsföretag och bildat Instalco – en ny aktör på den svenska installationsmarknaden. Skarpa agerade transaktionsrådgivare åt ägarna till Klimatrör som genom avyttringen ingår i Instalco.

Genom förvärven av Klimatrör (VS), PoB (elektriska installationer), Rörgruppen (VS), VVS-metoder (VS) och ORAB (industrirör) bildas en grupp som representerar tekniskt ledande nischföretag med marknadsledande positioner.

De nuvarande ägarna (totalt 17 personer) har blivit aktieägare i gruppen och kommer att stanna kvar i sina operativa roller. Instalco kommer att bli en ledande grupp med stark närvaro och industriell bredd i Stockholms-regionen och industrisegmentet, med en förväntad omsättning på 550 miljoner kronor. Affären initierades av FSN Capital tillsammans med Per Sjöstrand, tidigare VD för installationsgruppen NEA och Midroc Electro. Mats Wäppling (tidigare VD för Sweco) och Olof Ehrlén (tidigare VD för NCC) utses till styrelseledamöter i Instalco Holding.

Transaktionsteam från Skarpa
Jesper Wigelius
Niclas Rundlöf

Anders Malmström, Advokatfirma DLA Nordic

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan