har förvärvats av

E-handelsbolaget Nordbutiker i Sverige AB förvärvas av Seafire

Nordbutiker är den ledande e-handelsaktören för lätta elfordon, såsom elcyklar, elmopeder och elrullstolar, i Norden och driver ett tiotal webbutiker.  Nordbutiker arbetar med egna varumärken som Evobike, Viverra, Epsilon, Nitrox och Blimo, och har egen produktutveckling för att leverera produkter med prisvärd kvalitet inom idag ett tiotal olika marknadsområden. Bolagets produkter har vid flertalet tillfällen vunnit ”Bäst i test” i marknadstester. Försäljningen sker via egna nischade webbutiker som  www.evobike.sewww.blimo.sewww.elmoped.se och www.rull.se. Verksamheten startade 2007 och bolaget har 17 anställda med kontor i Norrtälje. För mer information se www.nordbutiker.se.

Nordbutiker i Sverige har ett starkt affärskoncept med egna varumärken och e-handelsplattform inom det kraftigt växande marknadssegmentet elfordon. Bolaget har haft en fin finansiell utveckling med stark och lönsam tillväxt. Vi ser framemot att utveckla bolaget vidare och förbättra marknadspositionerna samt att utveckla nya marknader”, säger Johan Bennarsten VD på Seafire.

Under de senaste tre åren har bolaget haft en genomsnittlig årlig tillväxt på över 30%. Verksamheten omsatte 101,9 MSEK med en EBITDA på 14,6 MSEK under perioden 1 mars 2018 och 28 februari 2019. Under senaste verksamhetsåret 1 maj 2017 till 30 april 2018 uppgick försäljningen till 69,1 MSEK med en EBITDA på 10,8 MSEK.

Seafire är en företagsgrupp som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. Bolaget etablerades 2016 och fokuserar genom dess förvärvsstrategi på lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential www.seafireab.com.

Skarpa var rådgivare till säljarna.

Skarpas transaktionsteam
Niklas Edler
Magdalena Fors
Anton Strid

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan