har förvärvats av

Dahl Medical förvärvas av Presto

Prestokoncernen förvärvar Dahl Medical AB, Nordens största leverantör av hjärtstartare. Därmed stärker Presto positionen som Nordens största brandskydds- och säkerhetsutbildningsföretag med sina 50 000 kunder, ca 1000 anställda och närvaro på 80 platser. Dahl Medical är en totalleverantör av hjärtstartare, HLR och första hjälpen utrustning, vars mål är att ”hjärtsäkra Sverige”.

Genom förvärvet erbjuder Presto nu sina kunder ett komplett tjänsteerbjudande som går i linje med Prestos vision att ”Tillsammans rädda liv”. ”Därför känns det här förvärvet extra viktigt för framtiden”, säger Filip Bjurström, VD och koncernchef Presto.

Dahl Medical AB grundades 1994, och har huvudkontor i Saltsjö-Boo, utanför Stockholm. Bolaget har ett rikstäckande nätverk av HLR-instruktörer och återförsäljare, som gradvis kommer integreras i Prestos erbjudande. Förvärvet innebär att Presto breddar produktportföljen och stärker erbjudandet inom första hjälpen, vilket är ett av bolagets viktigaste tillväxtområden.

”Vi känner oss både stolta och förväntansfulla över att bli en del av Presto. Vårt gemensamma mål, tillsammans med våra kunder, är att säkerställa att fler liv räddas genom att första-hjälpen-utbildning och att utrustning alltid finns nära till hands. Varje år drabbas cirka 10 000 personer i Sverige av hjärtstopp och bara cirka 600 överlever. Får den drabbade professionell hjälp inom tre minuter ökar chansen till överlevnad med hela 75 procent.”, säger Henrik Dahl, VD och grundare av Dahl Medical AB.

Presto pressmeddelande

Dahl Medical AB

Skarpa har varit rådgivare till säljarna.

Skarpas team:
Fredrik Olsson
Caroline Eriksson

Kontakta oss






    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan