har förvärvats av

Bread & Boxers AB har förvärvats av Online Brands Nordic AB


Online Brands Nordic AB (publ) har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Bread & Boxers AB  från Alexander Palmgren, Henrik Lindahl, och Henrik Lundqvist. Köpeskillingen för aktierna i Bread & Boxers ska erläggas genom en kontant köpeskilling om 40 MSEK, emission av 607 638 aktier i Online Brands innebärande en utspädning om cirka 3 % samt en möjlig tilläggsköpeskilling som är kopplad till Bread & Boxers utveckling under åren 2022–2024.

Bread & Boxers är ett växande företag inom modebranschen med internationell distribution och en egen snabbt växande e-handel. Bread & Boxers omsättning beräknas preliminärt ha uppgått till cirka 40 MSEK med ett EBITA-resultat om cirka 4,5 MSEK under 2021. Kollektionerna skapas med enkelhet, komfort och hållbarhet i åtanke. Alla produkter formges och utvecklas i Sverige, och varumärket är idag mest känt för sina välsittande underkläder och T-shirts för både dam och herr. Bolaget har varit aktivt sedan 2010 och har vuxit organisk med god lönsamhet sedan dess. Bolaget grundades av Alexander Palmgren och Henrik Lindahl. Den legendariske hockeymålvakten Henrik Lundqvist gick in som delägare 2014.

”Henrik och Alexander har med Bread & Boxers lyckats skapa ett lönsamt, snabbväxande bolag med ett kompromisslöst fokus på hållbarhet i alla aspekter av bolagets aktiviteter. Deras tidlösa basplagg av absolut högsta kvalitet utgör grunden till deras framgång och gör att bolagets produkter idag finns hos flertalet välrenommerade återförsäljare såväl som i egen e-handel. Vi är väldigt imponerade av bolagets resa så här långt, och ser fram emot att tillsammans med grundarna utveckla Bread & Boxers de kommande åren, och ta ytterligare steg av internationalisering och utvecklad egen e-handel, med bibehållet fokus på hållbarhet” säger Magnus Skoglund, VD för Online Brands.

Pressmeddelande 

Skarpa har varit finansiell rådgivare till Säljarna

Skarpas Team:
Fredrik Olsson
Caroline Eriksson
Simon Ternståhl

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan