har förvärvats av

ÅF förvärvar Eitechs automationsverksamhet

Eitech är en elteknikkoncern med en årlig omsättning på omkring 2 miljarder. Eitech har valt att avyttra automationsverksamheten med cirka 40 medarbetare, då ledningen är övertygad om att automationsingenjörerna har bättre förutsättningar att utvecklas utanför koncernen. Med ÅF som nya ägare får medarbetarna möjlighet att utgöra en del av ÅFs kärnverksamhet, samtidigt som man får vara en del i satsningen mot att ta fler och större helhetsåttaganden inom automationsområdet.

”Vi är mycket glada över att Eitechs automationsspecialister ansluter sig till oss. De har en gedigen kompetens som är efterfrågad på marknaden och som stärker vår position inom industriell digitalisering, automation och robotteknik ytterligare. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och få ett stort kompetens- och erfarenhetsutbyte”, säger Jonas Gustavsson, VD och koncernchef för ÅF.

”I ÅF får automationsverksamheten en ägare som har höga ambitioner och potential att utveckla affären. Samtidigt anses ÅF vara en attraktiv arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter för ingenjörer, vilket också har varit en viktig aspekt i vårt beslut att välja ÅF”, säger Olle Backman, koncernchef Eitech.

Läs mer: Pressrelease (ÅF)

Skarpa agerade rådgivare till säljaren i transaktionen.

Skarpas transaktionsteam
Malcolm Hamilton
Anton Strid

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan