OPO Scandinavia AB har förvärvats av Seafire AB

Datum: 31 maj 2022

OPO Scandinavia AB har förvärvats av Seafire AB

Seafire AB (publ) har förvärvat 100 procent av aktierna i OPO Scandinavia AB. Säljare är bland annat Small Cap Partners II genom OPO Holding AB.

OPO Scandinavia designar, marknadsför och säljer glasögonbågar, tillbehör och verktyg till optikbranschen. OPO är ett glasögonföretag med flera olika varumärken i portföljen. Bolaget har sitt huvudkontor, ateljé och visningslokaler i Malmö och har 17 anställda. OPO är känt för god service och produkter med en typisk skandinavisk prägel. Bolagets hemmamarknad är Norden och grundades 1996.

OPO har haft en genomsnittlig tillväxt på cirka 6% de senaste fyra åren och omsatte 64 MSEK med en EBITDA på 16 MSEK rullande tolv månader per 31 mars 2022. Tillträde har skett den 30 maj 2022.

”OPO har en väletablerad position på den nordiska marknaden med produkter med tydlig skandinavisk design. Bolaget har haft en fin finansiell utveckling de senaste åren och starka kassaflöden. Vi är glada över att tillsammans med personalen fortsätta utveckla Bolaget”, säger Johan Bennarsten, VD Seafire.

”Vi gläder oss åt att fått Seafire som ny ägare och tillsammans fortsätta att utveckla verksamheten. Vi vet att Seafire kommer bidra med resurser som möjliggör en fortsatt tillväxt för företaget”, Irena Färemo, VD på OPO.

Skarpa har varit rådgivare till säljaren i transaktionen.

Mer information:
www.seafireab.com/sv/pressmeddelande

www.seafireab.com

www.opo.se

 

Transaktionsteam skarpa:
Niklas Edler
Caroline Eriksson
Anton Strid


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan