Markis City Service AB har förvärvats av Teqnion

Datum: 19 september 2019

Markis City Service AB har förvärvats av Teqnion

Det Nynäshamnsbaserade servicebolaget Markis City Service AB har fått nya ägare efter att den börsnoterade företagsgruppen Teqnion förvärvat bolaget den 18 september.

Markis City Service är ett rikstäckande servicebolag inriktat mot rekonditionering, profilering, lagerhållning och distribution av bl.a kylskåp inom dryckesindustrin. Profileringen av kylskåpen hanteras av Markis Citys systerbolag Dandy Dots. Bolagen har sitt säte i Nynäshamn och har totalt 18 anställda.

Markis City Service och Dandy Dots har en gemensam nettoomsättning på ca 65 MSEK (54 MSEK) och ett gemensamt resultat om ca 6 MSEK EBT för det brutna räkenskapsåret 18/19 (preliminärt utfall per 31/8). Den gemensamma försäljningstillväxten uppgår till 20 % jämfört med föregående räkenskapsår

”Det här är en härligt nischad verksamhet. Markis City har ett unikt erbjudande där de största aktörerna i dryckesindustrin är kunder. Med dessa kunder arbetar bolaget sedan länge för ett hållbart och effektivt användande av proffskylskåp. Utrustning som servas och uppdateras kontinuerligt får en längre livslängd och skapar därmed ett mindre ekologiskt fotavtryck. Bolagen är inne i en expanderande fas och är verksamma inom ett förhållandevis konjunkturoberoende segment. Det ska bli jättekul att tillsammans med gänget i Nynäshamn fortsätta växa verksamheten med både befintliga och nya kunder.”, säger Johan Steene VD för Teqnion.

Förvärvet kommer att ingå i Teqnions affärsområde Niche. Förvärv av nischade bolag är en viktig del av Teqnions strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt i koncernen.

Pressrelease

Skarpa har agerat rådgivare till säljaren i transaktionen.
Skarpas Transaktionsteam
Anton Strid
Malcolm Hamilton

 


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan