Filt förvärvas av PodX Group

Datum: 20 februari 2023

Filt förvärvas av PodX Group

PodX Group fortsätter sin expansion inom podcastbranschen genom att förvärva en majoritetsandel i svenska produktionsbolaget Filt, ett av de mest prestigefyllda och välkända podcastinnehållsföretagen i Norden. 

Filt ligger bland annat bakom poddar som Stil i P1, Kropp & Själ i P1, Punani_99 i P3 och Därför mördar dom. Dessutom gör bolaget poddar för kunder som Unionen, Nobel Prize Museum, Telia, Försvarsmakten, MSB, Amnesty och RFSU.

PodX har tidigare gjort förvärv i Frankrike, Storbritannien och Argentina. PodX gör nu sitt första förvärv i Sverige då man köper en majoritetsandel av produktionsbolaget Filt, med verksamhet i hela Norden.

– Vi är mycket glada över att ta nästa steg på vår resa att bli ledande ljudproducent i Norden. Vi ser fram emot att publicera nya och kreativa dokumentärserier på flera språk och etablera våra befintliga format på nya marknader utöver Skandinavien. Som grundare ser vi fram emot att fortsätta utveckla Filt inom PodX Group, säger Anders Elfström, vd och medgrundare av Filt, i ett pressmeddelande.

Mer information:
Pressmeddelande  
Dagens Industri

Skarpa har bistått Filt i transaktionen.

Transaktionsteam Skarpa:
Niklas Edler
Mai-Mai Brändström Björklund
Anton Strid

 

 


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan