ALLIANCEPLUS+ köper Express Gruppen AB

Datum: 27 november 2013

ALLIANCEPLUS+ köper Express Gruppen AB

ALLIANCEPLUS AB, som är en av Sveriges och Danmarks största aktörer i servicebranschen, har förvärvat Express Gruppen AB. Express Gruppen, med verksamhet i huvudsak i Stockholm, grundades 1998 och har sedan dess haft en fantastisk utveckling. Företaget omsätter idag 117 MSEK med ca 400 anställda. Express Gruppen utnämndes 2012 till årets Glansföretag och har varit ett av Sveriges Gasellföretag sex gånger. Bakgrunden till försäljningen är att Express Gruppen ska kunna fortsätta utvecklas kraftfullt på den svenska marknaden.

ALLIANCEPLUS är en av Skandinaviens ledande aktörer i servicebranschen med kunder både inom offentlig och privat verksamhet. Företaget ägs av den danska kapitalfonden Polaris Private Equity och kommer i och med förvärvet av Express Gruppen att sysselsätta 3 900 medarbetare varav 2 100 i Sverige.

Med uppköpet av Express Gruppen AB stärker ALLIANCEPLUS AB sin verksamhet ytterligare i Stockholmsområdet och är ett steg på vägen mot fortsatt expansion på de skandinaviska marknaderna.

”Verksamheten i ExpressGruppen behöver utvecklas och växa, vilket vi nu får hjälp med. Flera av våra kunder har efterfrågat rikstäckande leverans och det kommer vi att kunna erbjuda med ALLIANCEPLUS som ägare. Med ALLIANCEPLUS blir förutsättningarna att fortsätta utveckla såväl verksamheten som tjänsterna bättre. Affären är en bra lösning för alla parter” Abderrahim el Younssi, ägare av Express Gruppen AB

”Vi är mycket nöjda med den här affären. Den stärker vår närvaro i Stockholmsområdet, där vi redan idag har stor verksamhet. Dessutom stärker vi vårt erbjudande till nya marknadssegment. Den kompetens som finns i Express Gruppen kompletterar vår nuvarande organisation på ett bra sätt” Ulrica Björnör, vd på ALLIANCEPLUS AB.

Transaktionsteam från Skarpa: Magnus Lövdén, transaktionsledare, och Erik Geijer analytiker

Advokater: Malcolm Wiberg och Carl Christian Rösiö, Advokatfirman Lindahl


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan